HUMU-KLUBI
Mar20 2019
Takaisin / Back
Humu-klubi #65 - Räjäyttäjät, Karuma, Surupuseroiset

Humu-klubin kahdeksas toimintavuosi jyrähtää käyntiin perjantaina 17. tammikuuta Pannuhuone Gust. Raninin tiloissa. Vieraaksemme saapuu uuden albumin myötä Suomea kiertävä Räjäyttäjät! Vauhdikkaista ja yllätyksellisistä live-performansseista tunnetun yhtyeen lisäksi lavalla nähdään kaksi tuoretta kuopiolaista kokoonpanoa, Karuma sekä Surupuseroiset.

Pe 17.1.2020 Pannuhuone Gust. Ranin
Liput 8e (ennakkoon pannuhuoneen verkkokaupasta)
Huom! Pannuhuoneen keikoilla jatkossa sisätiloissakin aloitus klo 20.00

Facebook-eventiin tästä linkistä

Räjäyttäjät

Kun Jukka Nousiaisen, Mikko ”Rock” Siltasen ja Alex Reedin vuonna 2011 Jyväskylässä perustama Räjäyttäjät ilmestyi suomalaiselle kasetti-, keikka- ja levykentälle, yhtyeen nimi näyttäytyi lähinnä puhdistavana tulena. Räjäyttäjät saapuivat pistämään rock-musiikin lihoiksi, atomeiksi, silpuksi, tuhkaksi ja tuhannen paskaksi. Rockmusiikki oli voimaton trion hyökkäyksen edessä. Instrumenteiksi naamioidut liekinheittimet jättivät jälkeensä karrelle poltettua maata.

Viimeistään uuden joulukuussa ilmestyvän Räjäyttäjät-älpeen myötä on selvää, että yhtye kaskesi rockmusiikin maan tasalle rakkauden nimessä. Vain siksi että rockmusiikki voisi versoa uudelleen entistä vahvempaan ja komeampaan kukkaloistoon. Räjäyttäjät on koheesion asialla. Rock on ikuinen, uusi vesimiehen aika koittaa, kaikki kukat kukkivat, värit pärisevät.

Musiikilliset ja tekstilliset viestit ovat yllättävän selkeitä. Kosketus on kokeellinen mutta lempeä. Musiikki on kulmikkaimmillaankin kaunista. Yhtye on yhä arvaamaton taideturahdus, mutta uusi levy sujahtaa silti levykaupan CLASSIC ROCK -lootaan termin kunniakkaimmassa mahdollisessa merkityksessä. Maailma hukkuu paskaan, mutta sinä voit kuunnella näitä hymnejä ja elää ihmisiksi.Karuma

”Laulamme synkistä iloista ja pirskahtelevista suruista. Soitamme oikealla tavalla väärin ja kierosti oikein. Ammennamme syvältä juurimusiikista, folkista aina jazziin saakka. Karuma on viisi henkinen ja kymmenkätinen mustekala. Kuulet meissä rumaa riemua ja karua kaihoa. Tai sitten et. Päätä itse.”
Karuma on Antti Vainikainen (laulu, kitara), Mari Vainikainen (basso, laulu), Olli Rissanen (kitara), Elmeri Parantainen (kitara), Lenni Vuorensyrjä (rummut).Surupuseroiset

Surupuseroiset on kesällä 2019 perustettu kuopiolainen Post-swag-rock-yhtye. Ikäihmisten teinikapinalta vaikuttavaa nuorisotalomusiikkia elähtäneille. Suurta huolta maailman ja epäilemättä myös prospektin nykytilasta. Elina, Jukka, Juho ja Tuomo - yleensä varsin satunnaisessa järjestyksessä. Maailmankaikkeuden toinen keikka. Nyyh!
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2019
  • Humu-klubi/ Jaakko Ryynänen
    Asemakatu 6b1
    70100 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon