HUMU-KLUBI
Huh9 2022
Takaisin / Back
Humu-klubi 10 vuotta

Humu-klubin 10-vuotissynttäreitä vietetään Kino Kuvakukon kulttuurihistoriaa sykkivien seinien suojassa perjantaina 27. toukokuuta. Lavalle nousee uuden albuminsa julkkarikiertueella oleva Jukka Nousiainen & Kumpp. sekä ensimmäistä kertaa yhdessä Kuopiossa esiintyvä Bizzarro & Jukka Nissinen. Illan visualisoinneista vastaa Tampereelta paikalle saapuva VHS-klubi. Bändien välissä nähdään myös Kuopion ensinäytös Jukka Vidgrenin ohjaamasta Black Peider -lyhytelokuvasta.

Pe 27. toukokuuta 2022
Ovet: klo 19.00
Showtime klo 19.30
Liput ennakkoon 10€, ovelta 12€
Ennakkomyynti. Kuopion Levykauppa X. HUOM! Ennakkolipuissa tasaraha ja käteinen

HUMUN T-PAITA

Humu-klubin toimintaa voi tukea ostamalla t-paidan tai t-paidan + lipun synttärijuhliin meneillään olevasta mesenaattikapanjasta(loppuu 30.4.).

JATKOT:
Pannuhuone Gust. Ranin (DJ)

***
Mikäli sinulta löytyy kuvia, videoita tai tarinoita Humu-klubin menneiltä vuosilta, olisi hienoa, jos jakaisit niitä tapahtuman keskustelussa.
***

JUKKA NOUSIANEN & KUMPP.

Jo vuosia suomalaisen vaihtoehtorockin ykkösnimiin kuulunut Jukka Nousiainen julkaisee neljännen pitkäsoittonsa toukokuussa. Aiemmista Nousiaisen levyistä poiketen kyseessä on bändilevy, joka on tehty yhdessä keikoilta tutun Jukka Nousiainen & Kumpp. -yhtyeen kanssa.

Levyllä kuullaan ykköskaljakantria, syvissä vesissä uivaa mollibluesia ja rajattoman riemullista rokkausta. Lauluissa liikutaan elämän peruskysymyksissä. Kyse on henkisen kodin etsimisestä ja löytämisestä, ystävyydestä ja itsensä hyväksymisestä. Jos kaiken tiivistää yhteen sanaan se on silloin rakkaus.


Bizzarro & Jukka Nissinen

Häijyn kaunista instrumentaalimusiikkia esittävä Bizzarro ja Vieremän etevin folk-rokkari Jukka Nissinen julkaisivat yhteisalbumin Taipale Broadcast Volume 1 vuonna 2020. Toista yhteislevyä odotellaan vuoden 2022 jälkimmäiselle puolelle ja maistiaisia singlen muodossa saamme jo kevään kuluessa.

Bizzarro julkaisi kitaristi Markus Väisäsen tiivistunnelmallisiin sävellyksiin perustuvan debyyttilevynsä Luxardo alkukesästä 2019. Yhtyeessä bassoa soittaa Teemu Aho ja rumpuja Jaakko Pöyhönen. Hittikone Jukka Nissinen tunnetaan puolestaan omaäänisestä laululyriikasta sekä kolmesta kehutusta sooloalbumista.

VHS-KLUBI

”Telkkarit pystyyn!” on illan videokuvasta vastaavan tamperelaisen VHS-klubin tunnuslause, jota pyritään soveltamaan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Klubi on tehnyt yhteistyötä mm. Räjäyttäjien, Keltaisen talon, Höstfestin ja karaoken kanssa. Koskaan ei tiedä missä kohtaa mennään metsään.

BLACK PEIDER LYHYTELOKUVA

Black Peider -elokuva on lyhyydestään ja sanattomuudestaan huolimatta suuri suomalainen supersankaritarina. Kolme sukupolvea asuttaa rintamamiestaloa maaseudulla. Kaikki ei ole hyvin. Yhteys ukkiin on rikki. Poika tekee parhaansa, mutta epäonnistuu kerta toisensa jälkeen ylittäessään sukupolvien välistä kuilua. Kiukku nousee ja ullakolla räjähtää. Seuraa tapahtumaketju josta ei toimintaa puutu. Supersankari on saapunut, mutta onko hänestä mitään hyötyä? Ohjaus: Jukka Vidgren, Käsikirjoitus: Petteri Tikkanen & Jukka Vidgren, Musiikki: Kalle Ylitalo. Kesto 10.58.

HUMANO I-V

Kuvakukon aulassa esillä oleva Humano I-V on Laura Kotilaisen ja kitaristi Markus Väisäsen yhteisteos. Työryhmässä ovat mukana s pianisti Risto Kumpulainen ja kitaristi Jarkka Rissanen. Ääniraidat editoi Teemu Aho ja kuvan ja äänen yhdisti Reijo Kotilainen. Teoksen ensiesitys nähtiin Humu Recordsin nettisivuilla vuonna 2020.

HUMU-KLUBI

Ensimmäinen Humu-klubi järjestettiin heinäkuussa 2012 Iisalmessa, legendaarisessa Kellbergin baarissa. Humu-klubeja on järjestetty 73 kertaa ja niillä on nähty 201 live-keikkaa. Humu-liikkeeseen kuuluu myös Humu Records.ja vuosien varrella toimintaan on sisältynyt pienkursseja järjestävä Humu opisto, Humu teatteri ja kulttuurijulkaisu Humu Sanoma

Tapahtumaa tukevat: Pohjois-Savon Kulttuurirahasto, Kuopion kaupunki
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2019
  • Humu-klubi/ Jaakko Ryynänen
    Asemakatu 6b1
    70100 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon