HUMU-KLUBI
Maa5 2024
Takaisin / Back
Humu-klubi #87 - Kirjasto-Humu

Seuraava Humu-klubi järjestetään yhteistyössä Kuopion kaupunginkirjaston kanssa lauantaina 27. huhtikuuta. Ikärajattomassa ja ilmaisessa päivätapahtumassa esiintyvät juuri kehutun debyyttilevynsä julkaissut Anis Kiitu, kovassa nosteessa oleva kuopiolainen rock-yhtye Hullu Pappila sekä kuopiolaislähtöinen runoilija Olli-Pekka Tennilä. Tapahtuma on osa Kuopion kaupunginkirjaston musiikkikirjastotyön kehittämiseen suunnattua Oppia ja iloa musiikista hanketta.

Kirjasto-Humu
27.4.2024 klo 13.00
Esiintymisjärjestys:
Hullu Pappila
Olli-Pekka Tennilä
Anis Kiitu

Facebook-eventtiin tästäANIS KIITU

Kuopiolainen fuusiofolk-yhtye Anis Kiitu on kappaleiden kirjoittajan, Anna-Riikka Vehviläisen, luotsaama kokoonpano, joka tarjoilee kipeitä aiheita karttamatonta improvisointia ja suunniteltuja säveliä. Yhtyeen debyyttialbumi Kaihola (Humu Records) ilmestyi helmikuussa 2024.

Anis Kiitu on luonnonmukaisen sointinsa taidolla toteuttava yhtye. - Pekka Laine, Soundi

Anna-Riikka Vehviläisen äänessä ja sävellyksissä yhdistyy suunnaton ihanuus pieneen pelottavuuteen. Laulusta kuuluu vahvan naisen ylpeys ja voima, mutta myös voitettu epävarmuus. – Mika Kähkönen, Rajatapauksia

HULLU PAPPILA

Kirjasto-Humulla duona esiintyvä Hullu Pappila on Aapo Pärssisen sekä Touko Kemppaisen 2021 muodostama kuopiolainen pop rock -yhtye. Bändi julkaisi viime vuonna kehutun EP-levynsä Aallonpohja (Humu Records) ja viimeistelee parhaillaan kokopitkää albumiaan.

Hullu Pappila on poikkeuksellisen jännittävä tapaus. Suomenkielistä poprockia progehtavasti ja modernisti esittävä orkesteri näet osaa välttää osapuilleen kaikkien viistämiensä genrejen selvimmät ja helpoimmat yleispiirteet. - Mika Roth, Desibeli.net

OLLI-PEKKA TENNILÄ

Yhtyeiden välissä esiintyvä Olli-Pekka Tennilä on kuopiolaislähtöinen Jyväskylässä asuva runoilija.

Tennilän toinen kirjan Yksinkeltainen on kaksinkeltaista (Poesia 2012) voitti Runeberg-kirjallisuuspalkinnon 2013 ja kolmas Ontto harmaa (Poesia 2016) valittiin Vuoden aforismikirjaksi sekä toiseksi Suomen Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaista. Tennilän teoksia on ollut lisäksi ehdolla Yleisradion Tanssiva karhu- sekä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintojen saajaksi.

INFO

OPPIA JA ILOA MUSIIKISTA

Oppia ja iloa musiikista on Kuopion kaupunginkirjaston musiikkikirjastotyön kehittämiseen suunnattu AVI-hanke, jossa järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia asiakkaille vuosina 2023-2024. Tapahtumien tarkoitus on tukea ja lisätä eri ikäisten kirjaston käyttäjien musiikin harrastamista sekä tuottaa asiakkaille hyvinvointia ja osallisuuden kokemusta musiikin kautta. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Savonia-AMK:n musiikkipedagogiopiskelijat ja muut paikalliset musiikkitoimijat.

HUMU-KLUBI

Ensimmäinen Humu-klubi järjestettiin heinäkuussa 2012, jonka jälkeen klubeja on järjestetty 86 kertaa ja niillä on nähty 235 live-keikkaa. Klubilaiset ajattelevat, että elinympäristöä voi ehostaa ja muokata mieleisekseen. Humu-liikkeeseen kuulu myös Humu Records levymerkki ja vuosien varrella toimintaan on sisältynyt myös pienkursseja järjestävä Humu-opisto, Humu-teatteri sekä kulttuurijulkaisu Humu sanoma.

Humu-liikkeen toiminnan tarkoituksena on humukulttuurin edistäminen Pohjois-Savossa.
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2023
  • Humu-klubi
    Juhani Ahon katu 10
    70500 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon