HUMU-KLUBI
Maa31 2023
Takaisin / Back
Humu-klubi #79 - Lau Nau, Paha-Viitanen

Humu-klubit jatkuvat taas perjantaina 19. toukokuuta, jolloin Pannuhuone Gust. Raninin terassilla nähdään Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin kokeellisen musiikin tekijöihin kuuluva Lau Nau. Artistin yhdeksäs albumi ilmestyy Fonal Recordsin ja yhdysvaltalaisen Beacon Soundin kautta sopivasti huhtikuussa. Illan toinen bändi on primitiivistä psykedeliaa ja punk-vaikutteista rokettirollia tarjoileva Paha-Viitanen.

19.5.2023
Pannuhuone Gust. Ranin
Klo 20.00 Lau Nau
n. 21.00 Paha-Viitanen
Liput 10 €
Ennakkoliput (8€ + käsittelymaksu)

Lau Nau

Lau Nau eli Laura Naukkarinen tunnetaan yhtenä Suomen profiloituneimmista erikoismusiikin säveltäjistä ja esittäjistä. Hän seikkailee kokeellisen elektronisen musiikin ja lauluntekijyyden rajoilla, tekee elokuvamusiikkia ja monikanavaisia ääni-installaatioita. Lau Naun musiikissa modulaarisyntetisaattori, kelanauhurit ja kenttänauhoitukset soivat yhdessä lauluäänen ja akustisten soitinten kanssa.

Lau Nau on julkaissut 8 kokopitkää albumia, lukuisia muita äänitteitä sekä keikkaillut useissa merkittävissä konserttipaikoissa ympäri maailmaa. Kuitenkin marginaalissa toimiminen ja tee-se-itse-periaate on Lau Naun tekemisen ytimessä ja hänen musiikkiaan on kuultu lukemattomissa pienissä kulttuuritiloissa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Paha-Viitanen

Psykoottisen rockin vaatimattomat ruhtinaat julkaisivat kehutun debyyttialbuminsa Vihreät kasvot joulukuussa 2020. Yhtyeen toinen albumi monistuu tällä hetkellä tehtaalla ja vinyyli ilmestyy syyskuussa. Tulevan levyn ensimmäinen single Huumeita ilmestyy 14. hutikuuta.

Paha-Viitasen kaikki kolme jäsentä ovat lähtöisin Pohjois-Savon Varpaisjärveltä. Laulusta ja rytmikitarasta vastaa Mika Sollas (The Country Dark, Festermen, Chop Suey), soolokitarasta Faarao Pirttikangas (Cosmo Jones Beat Machinen, Faarao & Nubialaiset, Astro Can Caravan…) sekä rummuista Janne Heikkinen (Festermen, Chop Suey, James Ginger and The Blues heads).

“Paha-Viinanen on iso piristys underground kentällä” -Soundi 4/5
“RUJOA ROKKIA ja kauhu¬juttuja! ” – Helsingin Sanomat 4/5


Info

Turvallisemman tilan periaatteet ovat voimassa eli tapahtumassa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja syrjinnälle. Tila ei ole esteetön: Terassille pääsy vaati muutaman portaan nousun eikä wc ole pyörätuoliystävällinen.
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2023
  • Humu-klubi
    Juhani Ahon katu 10
    70500 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon