HUMU-KLUBI
Elo2 2023
Takaisin / Back
Humu-klubi #83 – Antti Paalanen, Kristiina

Seuraava Kuopion Humu-klubi järjestetään perjantaina 1. syyskuuta Pannuhuone Gust. Raninin terassilla. Vieraaksemme saapuu hurjapoljentoisesta haitariteknostaan tuttu Antti Paalanen sekä samana päivänä uuden albuminsa julkaiseva power pop -yhtye Kristiina.

PE 1.9.2023
Pannuhuone Gust. Ranin
20.00 Kristiina
n.21.00 Antti Paalanen
Liput ennakkoon 10€ (sisältää palvelumaksun), ovelta 12€
Ennakkomyyntiin tästä

Facebook-eventtiin tästä

Antti Paalanen

Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tutut vähäriviset haitarit. Kansanmusiikkiperinteestä innoituksensa saanut Paalanen on kuitenkin luonut täysin oman musiikkimaailmansa, jossa traditioon sekoittuu transsinomainen minimalismi, elektronisen tanssimusiikin hypnoottinen poljento, siperialaisen kurkkulaulutyylin tuomat jylhät äänimaisemat sekä modernin äänitekniikan hallittu ja oivaltava käyttö.

Kansanmusiikin sielun veljeksi tituleerattu Paalanen on julkaisut neljä sooloalbumia ja keikkaillut viime vuosina laajasti ulkomailla, mm. Japanissa, USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Ranskassa, Sveitsissä, Itävallassa, Alankomaissa, Virossa sekä Pohjoismaissa.

”Paalasen käsissä vähän kliseisestä pirunkeuhkosta tuli mitä vetoavinta musiikkia syytävä bilelaatikko. Perinteisten, tarttuvien ja rytmikkäiden haitarikipaleiden ja jatkuvan jalan tamppauksen yhdistelmä oli tappavan tehokas. Yleisö pomppi haitariteknon tahtiin kuin Balkan-keikoilla parhaimmillaan.” -HS-

Kristiina

Kristiina on tähti!

Se on myös esimerkiksi Tamara Luonnosta tutun Kristiina Tuhkasen keväällä 2022 perustettu bändi, joka tuo pirskahtelevan power popin keskelle harmaata Suomi-filmiä. Yhtyeen debyyttialbumi Palavan rakkauden aika ilmestyy keikkapäivänä 1. syyskuuta, joten Humu-klubilla juhlitaan myös tuoretta levyä.

Uuden albumin kappaleet ovat Tuhkasen käsialaa ja ne käsittelevät ihmiselon normaaleimpia ilmiöitä oivaltavasti sanallistettuna tarttuvien ja melodisten, suomi- sekä klassista rockia yhdistelevien sävellyksellisten herkkupalojen avulla. Biisien lopullinen sovitus, soitto ja tuotanto on levännyt laaja-alaisena musiikintekijänä tunnetun Joni Ekmanin harteilla.

Perustamisestaan lähtien aktiivisesti keikkaillut live-kokoonpano esiintyy muodossa Kristiina Tuhkanen (laulu, akustinen kitara), Joni Ekman (kitara), Joel Hyttinen (kitara), Hilla Kohtamäki (basso) ja Essi Nieminen (rummut).

Info

Turvallisemman tilan periaatteet ovat voimassa eli tapahtumassa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja syrjinnälle. Tila ei ole esteetön: Terassille pääsy vaati muutaman portaan nousun eikä wc ole pyörätuoliystävällinen.
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2023
  • Humu-klubi
    Juhani Ahon katu 10
    70500 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon