HUMU-KLUBI
Elo7 2023
Takaisin / Back
Humu-klubi #81 - Kaupunginrannan kioskilla 90v juhla

Iisalmen uimaranta täyttää tänä kesänä 90-vuotta. Pyöreitä vuosia uimarannan kioskilla juhlitaan Humu-klubin, elävän musiikin ja kuva- sekä sanataiteen voimalla lauantaina 12. elokuuta. Musiikista vastaavat sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen alter ego Black Peider sekä free-etno kokoonpano Erakko Pompula. Paviljongissa nähdään myös iisalmelaistuneen kuvataiteilija Sari Hakalan Keikkakuvia-sarjan teoksia ja kuullaan hänen tekstejään.

Iisalmen uimarannan kioski
12.8.2023 klo 15
Ei pääsymaksua!


Iisalmen uimaranta raivattiin vuonna 1933 vanhalle hevosten pesu- ja juottopaikalle, josta kaupunkilaiset laskivat myös veneensä vesille. Vuotta myöhemmin rantaan nousi arkkitehti Eino Pitkäsen suunnittelema funkkistyylinen puukioski. Sittemmin ranta sekä kioskirakennus ovat muuttuneet yhdeksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, joka on lunastanut sijansa aina uusien iisalmelaissukupolvien sydämissä.

Uimarannan vuosijuhlan yhteydessä juhlistetaan myös kioskin yrittäjän Ulla-Maija Honkasen vuosipäivää. Honkanen on ollut osa kioskin arkea ikänsä, sillä nykyisen toiminnan aloitti hänen äitinsä Maija Honkanen jo 1960-luvun alussa.

Info

Turvallisemman tilan periaatteet ovat voimassa eli tapahtumassa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja syrjinnälle. Tila ei ole esteetön: Terassille pääsy vaati muutaman portaan nousun eikä wc ole pyörätuoliystävällinen.
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2023
  • Humu-klubi
    Juhani Ahon katu 10
    70500 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon